De Ziua Siguranţei pe Internet, Bunineţii au vizionat filme educative

duminică, 13 februarie 2011

Cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet, BuniNeţii au vizionat filme despre Riscurile şi Beneficiile Internetului, dar şi Totul despre Internet.


http://www.youtube.com/watch?v=uHvEU8NMyiQ




http://www.youtube.com/watch?v=D-sfWv_ISeg

A treia grupă de cursanţi mai are puţin de învăţat şi dă testul final








Prima promoţie a lunii februarie a reuşit să creeze adrese de email, să salveze fotografii şi să realizeze bloguri. Se pregătesc acum pentru testul final şi au mari emoţii. În această grupă s-a pus accentul pe promovarea unui sculptor medieşean , al localităţii Nemşa şi al unei firme. Totodată, cele mai frumoase flori şi cele mai bune reţete de prăjituri le vom afla de pe blogul realizat de două doamne talentate.

Caiete ordonate şi recapitulare pe tablă...la BuniNet









Cursanţii care urmează Cursurile de mesagerie electronică şi Noţiuni de Internet în cadrul Proiectului "BuniNet - bunicii învaţă să comunice pe Internet", finanţat de IREX România îşi transcriu pe caiet tot ceea ce învaţă la Bibliotecă, pentru a asimila mai bine informaţiile primite. Pentru că la final, ei sunt testaţi, voi posta câteva fotografii de la ultimul test. Grupa a doua de "Bunineţi" a realizat bloguri în domeniul turistic, promovarea ong-urilor şi în cel al îngrijirii plantelor din grădină şi din apartament. Cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet au primit sfaturi din partea colegilor mai avansaţi, dar şi de pe www.sigur.info.

E timpul îndrăgostiţilor...de carte!

joi, 10 februarie 2011

Dragă Cititorule, 
 
Este din nou "Timpul indragostiţilor ...de carte", la Mediaş! Scrie o poezie de dragoste pentru "BuniNeţi"! Vino cu ea, într-un plic roz,  la Bibliotecă, la Clubul BuniNet, în 14 februarie 2011, începând cu ora 8.30. Primeşti în schimb o carte cu inimioară! Nu ai inspiraţie? Alege o poezie care te reprezintă de pe Internet:

 


Dacă nu ajungi, luni , de Sf. Valentin, te aşteptăm toată săptămâna, până când coboară în inimile noastre, sărbătoarea  românilor, Dragobete! Ştii că atunci vei iubi româneşte, BIBLIONETUL?

Cum devin "BuniNet"?

miercuri, 9 februarie 2011

"BuniNet" a devenit un brand în Mediaş. În ultima vreme, tot mai multă lume îmi adresează următoarele întrebări:


1. "Cum devin şi eu BuniNet"?
2. "Unde mă pot înscrie?"
3. "Cât mă costă să ajung BuniNet"?
4. "Pot ajunge şi voluntar BuniNet"?
5. "Primesc diplomă sau adeverinţă dacă ajut un Bunic?"
6. " Cât timp durează cursurile?"
7. "E obligatoriu să am computer acasă?"
8. "Pot participa şi la alte programe, dacă ajung BuniNet?"
9. "Pot veni cu soţia sau nepotul la cursuri?"
10. "Dacă devin BuniNet pot împrumuta la domiciliu: Cd-uri, reviste, cărţi?"

Datorită invaziei de "BuniNeţi" pe reţeaua de socializare Facebook, promovării  în  mass media, dar şi discuţiilor în cartierele Mediaşului, astăzi am înscris, doar într-o oră,  15 viitori "BuniNeţi",  la sediul Bibliotecii Municipale "St. L. Roth".

Pentru că lumea nu a înţeles exact cum se derulează acest Proiect, m-am gândit să scriu pe blog şi să răspund întrebărilor primite. Ştiu că nepoţii, copiii, rudele şi prietenii care au acces la Internet, îi vor informa pe cei care doresc să urmeze un Curs de mesagerie electronică şi noţiuni de internet, la Biblioteca Municipală "St. L. Roth".

1. "Cum devin şi eu BuniNet"? 
Răspuns: "BuniNet poate deveni orice persoană de vârsta a III-a aptă de muncă, care doreşte să înveţe să utilizeze Internetul, să socializeze pe Facebook, să îşi creeze un blog de promovare, să se înscrie pe diverse site-uri  cum sunt www.ejobs şi www.bestjobs şi în final să îşi suplimenteze veniturile. Astfel va intra în Clubul BuniNet, care a fost înfiinţat în anul 2007."


2. "Unde mă pot înscrie?"
Răspuns: "Înscrierile se fac la sediul Bibliotecii Municipale "St. L. Roth", la parter, în fiecare zi, de la ora 8:00 - 14:00, persoană de contact: Antonela Sofia Barbu."

3.  "Cât mă costă să ajung BuniNet"?

Răspuns: "Accesul la Bibliotecă se face pe bază de card (permis de intrare), acesta costă 6 lei prin HCL.  Are valabilitate 1 an de zile."

 4. "Pot ajunge şi voluntar BuniNet"?

Răspuns: "Cu siguranţă. Orice absolvent BuniNet poate învăţa un alt bunic să creeze o adresă de email, să caute informaţii, să asculte muzică şi să vizioneze filme. Un Voluntarul BuniNet va sta la bibliotecă,  două ore pe zi, de la 9.00 - 11.00."

5.  "Primesc diplomă sau adeverinţă dacă ajut un Bunic?"

Răspuns: " Da.Fiecare BuniNet va primi o diplomă şi un CD, la finalul cursului, într-un cadru oficial."

6.  "Cât timp durează cursurile?"

Răspuns: " Cursurile durează 2 săptămâni de la ora 8.30 - 12.30, în fiecare zi."

7. "E obligatoriu să am computer acasă?!"

Răspuns: "Nu este obligatoriu. Prin Programul naţional BIBLIONET - Lumea în biblioteca mea, există în Biblioteca din Mediaş,  computere care pot fi folosite de către cursanţi în timpul şi după încheierea cursurilor, conform unui orar."

8. "Pot participa şi la alte programe, dacă ajung BuniNet?"
Răspuns: "Da. Organizăm seminarii, simpozioane, expoziţii, prezentări, vizionări de filme, cercuri de lectură. Veţi fi informat prin email despre aceste evenimente şi aşteptăm confirmare de participare." 

9. "Pot veni cu soţia sau nepotul la cursuri?"

Răspuns: "Da. Cât timp sunteţi la cursuri, nepotul poate utiliza un alt computer, iar soţia poate participa la cursurile de mesagerie electronică şi internet."

10. "Dacă devin BuniNet pot împrumuta la domiciliu Cd-uri, reviste, cărţi?"

Răspuns: "Da. Cărţile se vor împrumuta la Secţia pentru Adulţi, iar  CD-urile şi revistele la CIP (noul serviciu în cadrul Bibliotecii). "

Vă aştept să deveniţi "BuniNeţi!"

Siguranta pe net pentru Bunineti

De ziua Sigurantei pe Internet...pentru "BuniNeti"

"BuniNeţii" şi Ziua Siguranţei pe Internet

luni, 7 februarie 2011

În data de 8 februarie 2011 se sărbătoreşte la nivel european Ziua Siguranţei pe Internet 2011, eveniment desfăşurat anual în peste 50 de ţări sub egida reţelei europene INSAFE - European Safer Internet Network, în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene. În România evenimentul va fi organizat de consortiul Sigur.info, coordonat de Salvaţi Copiii România, în parteneriat cu Positive Media şi Focus – Centrul Roman pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual.

Împreună cu voluntarii Asociaţiei "Mediaşul pentru Cultură" am realizat un filmuleţ, care  promovează utilizarea într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei online şi a telefoanelor mobile, de către buninci, precum şi conştientizarea şi educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet.

Fiecare "BuniNet" a primit materiale informative editate de  consorţiul Sigur.info, Salvati Copiii Romania, în parteneriat cu Positive Media şi Focus – Centrul Roman pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual.

Concurs pentru "BuniNeţi" - "Sf. Valentin îi iubeşte pe Fermierii veseli!"

duminică, 6 februarie 2011

Primii cursanţi - "BuniNeţi", care au absolvit cursul organizat în cadrul Proiectului "BuniNet - bunicii învaţă să comunice pe Internet" îşi dezvoltă tot mai mult abilităţile, jucând CountryLife pe Facebook. 
Pentru că au mult teren şi îşi doresc să poată cumpăra virtual maşini de copt pâine sau plăcinte, îi voi ajuta împreună cu Sf. Valentin, să dobândească vecini noi şi să socializeze cu aceştia.
În acest scop, am iniţiat un Concurs numit: "Sf. Valentin îi iubeşte pe Fermierii veseli !" 
Cel care va ajunge primul la nivelul 35 şi va avea vecini noi de CountryLife, va fi premiat cu un tort şi  cu un CD cu muzică romantică. 

Până la această dată, clasamentul Fermierilor veseli este următorul:

1. Veronica - nivelul 32
2. Magda - nivelul 31
3. Cornel - nivelul 31
4. Mihai - nivelul 30
5. Ioan - nivelul 22
6. Cornelia - nivelul 15
7. Alexuţa - nivelul 4
8. Aurelia  - nivelul 4
9. Nicolae - nivelul 2


Pentru cei care au intrat mai târziu în competiţie,  Sf. Valentin le va dărui o carte. Până  la 14 februarie 2011,  aceştia trebuie să ajungă la nivelul 25. Dar nici noii vecini, nu vor rămâne fără premii - surpriză. Mult succes !