Ziarul "Monitorul de Mediaş" alături de utilizatorii CIP - Biblionet

sâmbătă, 25 iunie 2011

În fiecare vineri, ziarul "Monitorul de Mediaş" este citit la CIP - Biblionet - "Lumea în biblioteca mea". În această săptămână, Mihai Colibaba, redactor şef al ziarului, a făcut cunoştinţă cu a zecea grupă de "BuniNeţi."  Bunicii au citit ziarul nu doar în varianta tipărită, ci şi online.

Câteva dintre articolele jurnalistului Alexandru Pîntea despre "BuniNeţi" se pot regăsi  la adresele.


Mulţumim conducerii ziarului: Director General Sorin Stanislav , Director Executiv Dan Greavu, Redactorului Şef Mihai Colibaba şi Jurnalistului Alexandru Pîntea pentru  susţinerea în cadrul Proiectului "Buninet - Bunicii învaţă să comunice pe Internet".

Bunicii se uită la desene animate cu Ştrumfi

Lumea Internetului îi fascinează pe beneficiarii "Cursului de mesagerie electronică şi Internet". Pentru că în 25 iunie se sărbătoreşte Ziua internaţională a Ştrumfilor, "BuniNeţii" din seria a zecea de cursanţi au căutat vineri, 24 iunie 2011, informaţii despre Ştrumfi, au vizionat desene animate şi au ascultat piesele lui Father Abraham.  Pentru că au răspuns corect la întrebările adresate, au primit în dar, pentru nepoţi, o carte din Colecţia "Citim şi Colorăm" realizată de Roxana Damaris Borcan, din clasa aVI-a , Şcoala cu clasele I - VIII, nr. 4 din Mediaş, în cadrul Proiectului "Carte şi Computer", sub îndrumarea Antonelei Sofia Barbu, manager de proiect.












Absolvenţii celei de-a zecea promoţii de BuniNeţi se pregătesc de examen

Primele şase luni derulate în cadrul Proiectului "BuniNet - bunicii învaţă să comunice pe Internet" se apropie de termen. Ultima promoţie de bunici, a zecea grupă de cursanţi care deţin un Blog şi cont pe Facebook va absolvi săptămâna viitoare.

De la începutul anului au fost instruite 50 de persoane de vârsta a III-a apte de muncă, urmând ca alte 50 de persoane să beneficieze gratuit de "Cursurile de mesagerie electronică şi Internet", începând cu luna septembrie 2011. În prima fază a acestui curs au învăţat să creeze o adresă de e-mail, să îşi salveze informaţiile, fotografiile într-un folder, să creeze un cont pe Facebook, să administreze un Blog etc., urmând ca, în viitoarele luni, să punem accentul pe dezvoltarea unei mici afaceri şi pe găsirea unui loc de muncă. 

"În decursul lunilor iulie şi august vor avea loc discuţii între BuniNeţi cu reprezentanţii administraţiei publice locale, precum şi ai diferitelor societăţi comerciale din Mediaş, privind oportunităţile de angajare a unor persoane de vârsta a III-a. Amintesc obiectivele acestui curs:

1. Conştientizarea administraţiei publice locale şi a angajatorilor asupra beneficiilor pe care creare de oportunităţi pentru persoane active de vârsta a treia le aduce comunităţii.
2. Promovarea activităţilor independente aducătoare de venituri pentru persoanele de vârsta a treia, apte de muncă.
3. Schimbarea atitudinii angajatorilor cu privire la angajarea persoanelor de vârsta a treia, apte de muncă," comunică Antonela Sofia Barbu,  Manager de proiect şi trainer pentru "BuniNeţi".

























"Biblio BuniNet" de la CIP are deja 30 de cititori bunici

marți, 21 iunie 2011

Povestea prinţesei din armata americană, a translatorului şi a fetiţei răpite la 12 ani au fost primele dintre cele 30 de cărţi, care au impresionat cititorii de vârsta a III-a . Colecţiile "Cărţi adevărate" şi " Romance" din Editurile Allfa şi Polirom au fost împrumutate, pentru două săptămâni, de către bunici, la CIP - Biblionet "Lumea în biblioteca mea". 


Pentru că "Cititul nu dăunează sănătăţii", cărţile din Editura Tritonic îşi aşteaptă rândul  pe rafturile dedicate "Biblio BuniNet -ului".

"BuniNeţii" în vizită la Târgul florilor la Castel în Avrig

În luna 28 mai 2011, la invitaţia colegei noastre, bibliotecar Maria Grancea, de la Biblioteca Orăşenească Avrig, un grup de "BuniNeţi" s-a deplasat la Castelul Baronului Brukenthal din Avrig. 


În grădină au admirat standuri de flori, mobilier de grădină, unelte şi aranjamente florale, iar la Cafeneaua Grădinii s-au putut bucura de frumuseţea primăverii. 


















În Oranjerie au participat la seminariile organizate:  “Energiile plantelor” şi “Flori pentru sănătate şi frumuseţe”, precum şi la vernisajul expozitiei copiilor “Florile din ochii copiilor”.
















"BuniNeţii": Magdalena Popescu, Cornel Popescu, Viorica Pânzaru, Doina Barbu, Alexuţa Raica, Judit Zsold au fost impresionaţi de formidabilii pomi cu lalele (denumire ştiinţifică de “liriodendron tulipifera”) foarte rari în ţara noastră.
Evenimentul de la Avrig a fost  realizat de Consiliul Local Avrig prin Muzeul si Biblioteca Orăşeaască Avrig, Centrul de Informare Turistică Avrig în parteneriat cu Fundaţia Samuel Brukenthal şi Asociaţia "Prietenii Avrigului".