Bunineții caută cumpărători pe internet pentru nuci și țuică

miercuri, 28 martie 2012

Conectați la mediul online, Bunineții caută să-și suplimenteze venitul. În Campania „Hai pe net !” au venit la CIP - Biblionet, pentru a învăța tainele internetului. Au postat pe rețeaua de socializare Facebook un mesaj prin care anunță vânzarea de țuică ecologică și miez de nucă, iar acum așteaptă cumpărătorii. Este vorba de domnii Andrei Buninet (încă nu deține blog) și Mircea Buninet cu blogul www.nemsabuninet.blogspot.com


Ziua Bibliotecilor ONLINE pentru Bunineți

miercuri, 14 martie 2012

Cum sunt așteptați BuniNeții la cursuri de Ziua Bibliotecilor ONLINE ( INTERNETIC LIBRARIES DAY) ?

- Cu mostre și un catalog de la reprezentanții Oriflame, deoarece vor afla despre „Cum să deschizi o afacere datorita internetului!” , cu o rețetă de „Kebab de fructe” (căutată pe Internet), primită de la Clubul de Sănătate, editată datorită computerului, cu o broșură de la Salvați Copiii despre Siguranța pe Internet, cu o ședință de masaj facial  oferit de cosmeticiana Anca Stoia de la Salonul de cosmetică din Str. I.G. Duca, nr. 7, care promovează datorită Internetului, blogul și ofertele pentru doamnele intrate în pensie: www.cosmeticamedias.blogspot.com 
 








 

Mediașul se alătură Campaniei pan – europene „e – Skills Weeks 2012”

În perioada  ianuarie-mai a.c. se desfăşoară şi în România Campania pan-europeană e-Skills Week 2012. Susținătoare pentru a doua ediție consecutiv a acestei campanii, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) pledează pentru democratizarea informației cu suportul tehnologiei și pentru dezvoltarea abilităților IT&C în rândul utilizatorilor de toate vârstele ai serviciilor de bibliotecă.

În calitate de partener în Campania e-Skills, ANBPR a propus un program dedicat acestei campanii, cu scopul de a contribui la mai buna înţelegere a nevoii de informaţie obţinută cu ajutorul tehnologiei şi pentru atragerea unui număr cât mai mare de utilizatori în mediul online, prin bibliotecile publice.

Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret, prin Biblioteca Municipală „St. L. Roth” Mediaș s-a alăturat acestei campanii, organizând în cadrul Departamentului CIP – Biblionet o întâlnire cu utilizatorii de Internet din biblioteca publică și non-utilizatorii curenți, dar și cu factorii educaționali.
În acest cadru vom prezenta „Cum sa ai o afacere datorita internetului!”  împreună cu reprezentanți Oriflame, noile cursuri cu participarea voluntarilor „Folosește Internetul învățând limba engleză” și prezentarea cauzei la care sunt invitați să adere toți cititorii cu cont pe Facebook, ''Worlds Within Words''. O echipă de adolescente se va înscrie în competiția cu alte adolescente din alte biblioteci și vor dezbate online tema „Internet saves your time. Yes or Not”, comunică Antonela Sofia Barbu, vicepreședinte ANBPR , filiala SIBIU.


Deschiderea acestei campanii va avea loc joi, 15 martie 2012, ora 14.00, Departamentul CIP – Biblionet, din cadrul Bibliotecii Municipale „St. L. Roth” Mediaș.





Ziua Bibliotecilor ONLINE ( INTERNETIC LIBRARIES DAY) sărbătorită la Biblioteca Municipală „St. L. Roth” Mediaș


Biblioteca Municipală „St. L. Roth” din cadrul Direcției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret se alătură Campaniei pan – europene „e – Skills Week 2012” și pledează alături de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) pentru democratizarea informației cu suportul tehnologiei și pentru dezvoltarea abilităților IT&C în rândul utilizatorilor de toate vârstele ai serviciilor de bibliotecă.

ANBPR a propus data de 15 martie să fie Ziua Bibliotecilor ONLINE ( INTERNETIC LIBRARIES DAY) și o serie de activități, care se desfășoară până în luna mai a acestui an:

1. Realizarea și aplicarea unui chestionar online privind gradul de utilizare a Internetului în Bibliotecile publice din România;

2. Campanie de strângere de like-uri pentru o cauza Facebook cu titlul Internet - Worlds Within Words privind necesitatea extinderii accesului la Internet în bibliotecile publice; 
Cauza va fi lansată pe grupul de Facebook al ANBPR în data de 15 martie, cu perioadă de accesări de 1 lună (15 martie -15 aprilie). Odată cu exprimarea adeziunii la cauză, utilizatorii vor deveni membri ai unei rețele de internauți voluntari având că scop principal creșterea comunității online a utilizatorilor de Internet în bibliotecile publice.

3. Dezbatere online pe forumurile/blog-urile bibliotecilor participante având ca topic Internet saves your time. Yes or Not. Acțiunea se va desfășura în data de 15 martie a.c. Concluziile dezbaterilor vor fi făcute publice pe site-ul ANBPR și ale bibliotecilor participante.

4. Campanie online pentru atragerea unui număr cât mai mare de utilizatori de internet în bibliotecile publice: postarea pe website-urile bibliotecilor participante a unor quiz-uri pe teme de interes pentru grupurile țintă. Realizarea și postarea quiz-urilor se va face de către bibliotecarii implicați în campanie, urmând că impactul acțiunii să fie prezentat pe site-ul ANBPR și ale bibliotecilor participante.

5. Dezbatere între tineri elevi, prin intermediul Skype cu tema Bibliotecile publice și tehnologia, pe parcursul unei zile întregi (15 martie a.c.). Tinerilor implicați li se vor atribui roluri din societate (profesori, guvernanți, reprezentanți ai societății civile etc.) și aceștia vor încerca să găsească soluții de viitor pentru biblioteci. Se vor stabili echipe a câte 4 biblioteci. Dezbaterile vor fi pregătite și moderate de bibliotecile participante, iar concluziile vor fi postate pe website-ul ANBPR.

6. Concurs între bibliotecile participante (Bibliotec@DA). Primele 3 biblioteci care reușesc să atragă cei mai mulți utilizatori de Internet pe parcursul unei zile întregi (15 martie a.c.) prin activități inedite și inovatoare vor fi implicate în proiecte ulterioare similare, dezvoltate de ANBPR, în sistem de parteneriat.
Biblioteca Municipală „St.L. Roth” va promova cele șase propuneri ale ANBPR și va furniza către ANBPR situația centralizată a prezenței utilizatorilor de Internet în bibliotecă în ziua de 15 martie a.c.