Ziua Internaţională a Persoanelor în Vârstă sărbătorită la Biblioteca Municipală „St. L.Roth”

luni, 13 septembrie 2010

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor în Vârstă, membrii Clubului BuniNet, alături de distinşi invitaţi, vor participa la deschiderea Programului de Instruire „BuniNet – să învăţăm bunicii să comunice pe Internet”, iniţiat la Biblioteca Municipală „St. L.Roth”, beneficiara unei finanţări oferite de IREX - International Research & Exchanges Board, organizaţie internaţională, non profit, care asigură promovarea de programe inivatoare pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi dezvoltarea societăţii civile.


Vineri, 1 octombrie 2010, de la ora 11.00, în cadrul acestui eveniment va avea loc premierea Concursului „Creativitate pe Internet”, destinat persoanelor de vârsta a III-a prezentarea Programului de Instruire, precum şi lansarea primului număr al revistei „BuniNet – cine nu are bătrâni, să-şi cumpere”, comunică Antonela Sofia Barbu, manager de proiect.

Amintim că, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a desemnat ziua de 1 octombrie ca Zi Internaţională a Persoanelor în Vârstă, prin rezolutia nr. 45/106 din 14 decembrie 1990. Această decizie a fost precedată de o serie de iniţiative ale ONU, dintre care amintim Planul internaţional de acţiune pentru probleme legate de îmbătrânire de la Viena, adoptat în 1982 la Summit-ul Mondial şi aprobat, ulterior, de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite prin rezoluţia nr. 47/86.

2 comentarii:

buninet spunea...

Buna ziua,
Fiind si eu beneficiara a acestui curs,il consider bine venit.
Sper ca pana la finele cursului sa fac progrese, sa fac cunostinte noi,si sa socializez cu mai multe persoane.
In cadrul cursului am aflat si ca pe 1 octombrie se serbeaza ziua persoanelor in varsta.
Fiind si eu o pensionara,ma bucur ca se aniverseaza aceasta zi si voi participa la actiunile ce se vor organiza.
RECOMAND TUTUROR PERSOANELOR DE VARSTA A III-A SA URMEZE CURSUL DE INITIERE PE INTERNET!
Elena

Unknown spunea...

la multi ani tuturor pensionarilor
nascuti in luna septembrie! maria