„Călătoriile noastre în fotografii” - expoziție de fotografie

marți, 16 august 2011

„Nu pot să cânt, să pictez, și nu știu să scriu ce simt, așa că nu îmi rămâne decât fotografia, pentru a-mi exprima sentimentele”...acest lucru l-au simtiț și cei doi fotografi din familia BuniNeților: Veronica Radu și Cornel Popescu. 

Prima expoziție dedicată călătoriilor a fost realizată cu scopul de a-i surprinde și de a le scoate în evidență calitățile de a crea fotografii. Spania, Grecia, Turcia sunt țări în care doamna Veronica Radu a petrecut o parte din concedii alături de familie și prieteni. În bazar sau la Capadochia, la Moscheea Dolmabahce  sau în fața Fecioarei Maria, camera a captat lumina, în timp ce mintea fotografului a captat imaginile pentru a le prezenta celor dragi. 


Cele mai bune fotografii sunt cele care sunt în mintea fotografiilor. Sunt acolo, undeva, pur și simplu...și reprezintă arhiva personală. Nimeni nu le poate atinge, nimeni nu le poate vedea....Și totuși...l-am convins pe domnul Cornel Popescu să ne prezinte imagine surprinse cu mulți ani în urmă.  Împreună cu familia a călătorit prin Munții Retezat, Piatra Craiului, Munții Făgăraș și Bucegi. Pentru că fotografia excepțională ține de adâncimea sufletului, nu de cea a câmpului focalizat, diapozitivele prezentate sub formă de fotografii, ne conving de frumusețea țării noastre. Am ales  pentru expoziție 15 locuri magice, în care vrei să evadezi după o zi de muncă.

Deschiderea expoziției a avut loc în 9 august 2011, ora 10.00 și ne-am bucurat de prezența bunicilor. Îmbinând muzica, fotografia, turismul, domnul Radu Ion a prezentat 30 de piese muzicale din anii ”70 - ”90, intrepretate de ABBA, Denis Russos, printre care și „Universo per me” - Semino Rosi, piesa care aduce cu ea amintiri, iubire și tandrețe.

Pentru a fi în pas cu tema am călătorit împreună cu diapozitivele domnului Cornel Popescu la Cabana Negoiu, am cules afine și ne-am bătut cu zăpadă lângă Lacul Avrig. 


Expoziția cu tema „Călătoriile noastre în fotografii” cuprinde 30 fotografii realizate atât aparat digital, cât și cu aparat clasic cu film diapozitiv. Este deschisă până în 15 septembrie 2011. 

0 comentarii: