Cinci ani cu Bunineții !

miercuri, 9 mai 2012

Astăzi este o zi specială pentru că împlinit 5 ani în Proiectul „Buninet”. Pentru acest moment special i-am avut ca invitați pe domnul primar Teodor Neamțu, pe doamna viceprimar Floarea Taropa, pe domnul director Lucian Teodor Costea și pe doamna Adelina Biriș din partea Fundației Caritas.


Anul 2012 este declarat Anul European al Îmbătrânirii Active și al Solidarității între Generații  și cu acest prilej am organizat două expoziţii realizate de persoanele de vârsta a III-a, pentru a arăta că indiferent de vârstă, bunicii sunt activi şi receptivi la noile tehnologii. 


Astăzi, în atât de importanta zi de  9 mai, pentru istoria Europei și a României, se împlinesc cinci ani de la primul click dat de Bunineți, motiv pentru care împreună cu urarea de La mulţi ani !,  pe care le-o adresez, m-am gândit sa le dedic o poezie.5  ani  cu  Bunineţii

La primul click, acum cinci ani
Bunicii au venit în mai.
Şi-au înţeles că e în trend
Să ai email şi să-ţi faci brand.

În timp, ei s-au perfecţionat
Au blog şi facebook, garantat.
Isi strâng recolta când apucă
Şi vând pe net, miere cu nucă.

Hello !  Ne ei spun după 5 ani
Şi ne arată ca au bani.
Nu mulţi, cum şi-au imaginat
Pentru c-au multe de învăţat.

Ce-nseamnă să te promovezi,
Cum trebuie să  concurezi.
Fotografii au prelucat
Şi datele şi le-au stocat.

Acum la ceas ANIVERSAR,
Bunicii au primit în  dar, 
O expoziţie minunată,
Cu muzică acompaniată.

Au fost înmânate diplome, cărți și Cd-uri absolvenţilor „Cursului de artă fotografică”, în cadrul căruia Bunineţii s-au familiarizat cu două programe importante :  Picassa si PhotoScape. Au învăţat să prelucreze fotografiile digitale, să le salveze pe stik sau pe DVD şi să realizeze clipuri video.

Expoziția poate fi văzută în holul Primăriei Municipiului Mediaș, până în data de 20 mai 2012.0 comentarii: