Mediașul se alătură Campaniei pan – europene „e – Skills Weeks 2012”

miercuri, 14 martie 2012

În perioada  ianuarie-mai a.c. se desfăşoară şi în România Campania pan-europeană e-Skills Week 2012. Susținătoare pentru a doua ediție consecutiv a acestei campanii, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) pledează pentru democratizarea informației cu suportul tehnologiei și pentru dezvoltarea abilităților IT&C în rândul utilizatorilor de toate vârstele ai serviciilor de bibliotecă.

În calitate de partener în Campania e-Skills, ANBPR a propus un program dedicat acestei campanii, cu scopul de a contribui la mai buna înţelegere a nevoii de informaţie obţinută cu ajutorul tehnologiei şi pentru atragerea unui număr cât mai mare de utilizatori în mediul online, prin bibliotecile publice.

Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret, prin Biblioteca Municipală „St. L. Roth” Mediaș s-a alăturat acestei campanii, organizând în cadrul Departamentului CIP – Biblionet o întâlnire cu utilizatorii de Internet din biblioteca publică și non-utilizatorii curenți, dar și cu factorii educaționali.
În acest cadru vom prezenta „Cum sa ai o afacere datorita internetului!”  împreună cu reprezentanți Oriflame, noile cursuri cu participarea voluntarilor „Folosește Internetul învățând limba engleză” și prezentarea cauzei la care sunt invitați să adere toți cititorii cu cont pe Facebook, ''Worlds Within Words''. O echipă de adolescente se va înscrie în competiția cu alte adolescente din alte biblioteci și vor dezbate online tema „Internet saves your time. Yes or Not”, comunică Antonela Sofia Barbu, vicepreședinte ANBPR , filiala SIBIU.


Deschiderea acestei campanii va avea loc joi, 15 martie 2012, ora 14.00, Departamentul CIP – Biblionet, din cadrul Bibliotecii Municipale „St. L. Roth” Mediaș.





0 comentarii: