Proiectul “BuniNet – bunicii învaţă pe Internet” este primul câştigător al Concursului de proiecte “Instruieşte-ţi Comunitatea” organizat de IREX

joi, 26 august 2010

Prima ediţie a Concursului “Instruieşte-ţi comunitatea” organizat de IREX (The International Research & Exchanges Board), organizaţie internaţională, non profit, care asigură promovarea de programe inovatoare pentru îmbunătăţirea calităţii şi dezvoltarea societăţii civile, s-a încheiat în aceste zile.

Au aplicat pentru finanţare 5 biblioteci din ţară, care au organizat în perioada 2009 – 2010 cursuri sau alte tipuri de programe de instruire pentru comunităţile pe care le servesc.

După evaluarea preliminară, discuţiile pentru clarificare şi votul juriului, a fost anunţat câstigătorul primei ediţii a Concursului “Instruieşte-ti comunitatea!”: “BuniNet – să învăţăm bunicii să comunice pe internet” propus de Biblioteca Municipală „St. L. Roth” Medias, judetul Sibiu, manager de proiect Antonela Sofia Barbu.

Biblioteca Municipală “St. L.Roth” Mediaş a participat alături de biblioteci judetene din Vrancea, Iaşi, Dâmboviţa, Sălaj.

Scopul Proiectului „BuniNet – să învăţăm bunicii să comunice pe Internet” este de a instrui persoanele de vârsta a III-a, apte de muncă, care au urmat Cursul de Mesagerie electronică şi Internet să-şi dezvolte abilităţile, să îşi suplimenteze veniturile. Cursanţii vor învăţa să creeze un blog, să completeze un Curriculum Vitae, să îşi caute un alt serviciu prin intermediul Internetului şi să-şi promoveze hobby-urile, care le pot aduce un venit în plus la pensie. Valoarea proiectului este de 1.251 USD, suma de 906 USD fiind finanţată de IREX, iar suma de 345 USD fiind suportată de către Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Articolul este foarte bine conceput, NU SE COMENTEAZA!Sandu.

Unknown spunea...

ma bucur foarte mult pentru acest proiect fiindca am avut si eu sansa de a ma descurca pe net.multumesc. neli